- Nieuw



Referentie: CAMELINE-25KG
Lijnzaad bestaat voor 40 tot 45% uit olie en voor 25% uit eiwitten. Lijnzaad is zeer goed houdbaar. Het bevat met name twee vetzuren waarvan de namen vergelijkbaar zijn (en waarvan de stam het woord "lin" is), linoleenzuur (een omega 3) en linolzuur.
Het zaad wordt gebruikt in dierenvoeding, met name voor legkippen waarvan men het omega 3-gehalte in de eieren wil verhogen.
Door deze eigenschappen bevordert dit zaad de spijsvertering.
Gemeenschappelijke namen:
Wilde kaardebol, Vogelkabaret, Venuswastafel, Wolvenkam [Fr], Grote kaardebol [Nl], Wilde Karde [De], Kaardebol van de wolkammers, Wilde Kaardebol [Il], Kaardebol, Kaardenbol [Es].
Spinaziezaden bevatten vitamine A, B1, B2, B3, B7, B9 en C, minerale zouten en sporenelementen. Regelmatige consumptie helpt om de veren te versterken.
Padie Rijst 20kg - Versele-Laga
Padie rijstzaad of rauwe rijst die zeer geschikt is voor exotische vogels met sterke snavels zoals padda en vogels van Aziatische oorsprong. Dit zaad wordt ook gewaardeerd door parkieten, papegaaien en exotische duiven.
Klaver stimuleert het immuunsysteem en vertraagt de veroudering van de cellen door zijn uitstekende antioxiderende eigenschappen. Rijk aan vitamine B, C, E en provitamine A.
De cichoreizaden (cichorium intybus) behoren tot de gezondheidszaden die afkomstig zijn van wilde planten. Deze zaden zijn rijk aan vezels en mineralen en bevorderen een goede darmbalans.
Ze zuiveren het lichaam en zijn ook effectief bij indigestie.
Zaden voor kanaries en exotische en inheemse vogels.
De zaden van witte perilla komen van de Perilla frutescens var. alba, een aromatische plant uit de muntfamilie, die in Azië wordt gekweekt vanwege zijn culinaire en medicinale toepassingen.
Beschrijving:
Uiterlijk: kleine ronde zaden, van witachtige tot licht beige kleur.
Smaak: zacht, licht nootachtig.
Samenstelling: rijk aan olie (35–45%), eiwitten, vezels, vitamines (A, E), mineralen (calcium, ijzer, magnesium) en alfa-linoleenzuur (ALA, plantaardige omega-3).
Sojabonen zijn een uitstekende bron van ijzer, zink, mangaan, koper, selenium, kalium, vitamines, vezels, meervoudig onverzadigde vetzuren en antioxidanten, kortom, het is een uitstekende voedingssupplement.
Sojabonen worden vaak gebruikt in mengsels van kiemende zaden.
Het zaad van de distel is rijk aan eiwitten en linolzuur, wat helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte en dus het verminderen van hartziekten. Je vindt het in mengsels voor parkieten en papegaaien, maar ook voor inheemse vogels zoals de goudvink.
Distelzaden zijn rijk aan vet. De verhoudingen van aminozuren in het zaad zijn zeer gunstig, het gehalte aan arginine is erg hoog. Het zaad is arm aan lysine en methionine + cysteïne, terwijl tryptofaan volledig ontbreekt.
De groene Pagima zorgt voor een goede gezondheid van uw vogels. Pagima green bevordert de werking van de darmen en zorgt zo voor een betere spijsvertering. Pagima wordt ook gecrediteerd met een preventieve werking tegen verschillende soorten ontstekingen die uw vogels bedreigen, het is rijk aan vitamines en vezels, de geur is aangenaam en de smaak heerlijk.
Wortelzaden zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
Geschilde pinda's zijn zeer populaire traktaties voor papegaaien.
Ze moeten spaarzaam worden verdeeld omdat ze rijk zijn.
Ideaal voedsel om uw wilde vogeldispensers te vullen, ze zullen het nodige vet naar de vogels brengen om de winter gemakkelijker door te brengen.
De favoriet van chickadees en een echte traktatie voor veel vogels.
Hennepzaad is zeer voedzaam en bevat meer essentiële vetzuren (EFA) dan welke andere bron dan ook en staat op de tweede plaats, na soja, vanwege zijn rijkdom aan zeer verteerbare eiwitten van hoge biologische waarde. Ze worden met name aanbevolen tijdens de voortplantingsperioden om het voortplantingsinstinct van vogels te stimuleren.
Wortelzaden zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.