- -€ 3,00


Referentie: PERILLABLANC-KG
De zaden van Witte Perilla bevatten ongeveer 25% lipiden, waarvan 65% alfa-linoleenzuur omega-3, een meervoudig onverzadigd vetzuur (AGPI): gezond vet!
De zaden van Perilla bevatten ongeveer 25% lipiden, waarvan 65% alfa-linoleenzuur omega-3, een meervoudig onverzadigd vetzuur (MOV): het goede vet!
De witte perillazaden zijn afkomstig van de Perilla frutescens var. alba, een aromatische plant uit de muntfamilie, die in Azië wordt gekweekt voor zijn eetbare en medicinale toepassingen.
Beschrijving:
Uiterlijk: kleine ronde zaden, van witachtige tot licht beige kleur.
Smaak: zacht, licht nootachtig.
Samenstelling: rijk aan olie (35–45%), eiwitten, vezels, vitaminen (A, E), mineralen (calcium, ijzer, magnesium) en alfa-linoleenzuur (ALA, plantaardige omega-3).
Belangrijkste eigenschappen:
Cardiovasculaire gezondheid:
Omega-3 helpt bij het reguleren van cholesterol en beschermt de bloedvaten.
Ontstekingsremmende en antioxiderende werking:
Vermindering van chronische ontstekingen.
Bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
Spijsverteringsvoordelen:
De vezels bevorderen een goede darmtransit en verbeteren de darmflora.
Ondersteuning van ademhaling en immuunsysteem:
Traditioneel gebruikt in de Aziatische geneeskunde tegen astma, allergieën en chronische hoest.
25 kg Milo.
Geschikt voor grote parkieten, papegaaien, duiven.
Gierst wordt gebruikt in de voeding van alle vogels: rechte snavels en haaksnavels. In trossen is het een traktatie waar ze dol op zijn.
Clustergierst heeft een goed eiwit- en koolhydraatgehalte en bevat ook een groot aantal aminozuren. Ideaal om uw vogels af te leiden en zo pikken (veer trekken) te voorkomen.
We adviseerden om rode gierst te geven voor exotische vogels. Het is rijker aan eiwitten dan gele gierst.
Wortelzaden zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
De shuttle is bijna vergelijkbaar met koolzaad, het verschil ligt in de bittere smaak van de laatste. Het shuttlezaad is rijk aan eiwitten en gunstig voor de verbetering van zang, dus het is interessant tijdens het broedseizoen op kanaries. Omdat dit zaad echter vrij vet is, raden we u aan om niet meer dan 10% van uw shuttlemengsel te gebruiken voor gekleurde kanaries of houdingskars. Voor zingende kanaries verzacht de shuttle het lied en kan daarom op 30% van het mengsel worden gebruikt: in het laatste geval raden we u aan om het dieet van uw vogel te begeleiden met leverondersteuning.
Zaden van eerste kwaliteit en hoog vetgehalte
- Met een hoog gehalte aan vitamine E, B9, B5, B6, B1, B2, B3 en vitamine K.
- Heeft antioxiderende eigenschappen.
- Uitstekende energiebijdrage.
- Rijk aan calcium, kalium, magnesium, fosfor, eiwitten, zink, thiamine, pectine (reinigt het lichaam).
Paddy rijstzaad of ruwe rijst die perfect geschikt is voor exotische vogels met een sterke snavel zoals de padda en vogels van Aziatische oorsprong. Dit zaad wordt ook gewaardeerd door parkieten, papegaaien en exotische duiven.
Dari, ook bekend als sorghum, gierst, is een variëteit aan zaden die is bevestigd aan gierstvariëteiten. De dari heeft de grootte van het hennepzaad. Het zaad is inheems in de warme regio's van Australië, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Er zijn drie variëteiten: witte, gele en roodbruine dari. Opgemerkt moet worden dat lichte dari meer waarde krijgt dan roodbruine dari. Met name wat de voedselwaarde betreft, is er geen enkel verschil. Bovendien wordt de roodbruine dari goed gewaardeerd door agapornis. Dari kan worden vergeleken met tarwe in termen van zetmeelgehalte. Het zaad heeft een gunstige samenstelling van aminozuren. Het eiwit in de dari heeft een bijzonder hoog leucinegehalte.
Klaver stimuleert het immuunsysteem en vertraagt de veroudering van de cellen door zijn uitstekende antioxiderende eigenschappen. Rijk aan vitamine B, C, E en provitamine A.
Wortelzaden zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
Dankzij zijn kleine zwarte of mooie elektrisch blauwe zaadjes is de klaproos herkenbaar tussen duizenden. De papaver, een neef van de papaver, staat bekend om zijn gehalte aan goede vetten en micronutriënten die essentieel zijn voor de goede werking van het lichaam.
De hondsroos is een wilde roos waarvan in de herfst de rozenbottels worden geconsumeerd die zeer rijk zijn aan vitamine C.
Cedernoten bevatten ongeveer 55% waardevolle onverzadigde vetzuren, met name linolzuur en alfa-linoleenzuur, evenals het zeldzame pinoleïnezuur/pinolzuur. Ze zijn rijk aan tocoferolen (vitamine E) als antioxidanten en hoogwaardige eiwitten (ongeveer 17%). Ze bevatten ook talrijke mineralen (met name magnesium, kalium, fosfor), sporenelementen (koper, mangaan, zink), vitamines (K en B) en flavonoïden.
Gebakken en verkruimeld tarwekoekje.
Beschuit is bijzonder geschikt voor de opname van vocht in voedsel.
Ook ideaal voor het mengen van additieven (vitamines, kleurstoffen, enz.) in voedsel
Ideaal voor het bevochtigen van eiertaart.
Samenstelling: tarwe, water, zout en gist.
Ze hebben de eigenschap zich te binden aan mineralen zoals calcium, ijzer en zink en ze minder biologisch beschikbaar te maken.
Uienzaden zijn rijk aan mineralen, vitamines en antioxidanten.
De zaden van Witte Perilla bevatten ongeveer 25% lipiden, waarvan 65% alfa-linoleenzuur omega-3, een meervoudig onverzadigd vetzuur (AGPI): gezond vet!