- Nieuw



Referentie: DARI-BLANC-25
De dari, ook wel sorghum of gierst genoemd, is een soort zaad dat verwant is aan de verschillende soorten gierst. De dari heeft de grootte van een hennepzaad. Het zaad is afkomstig uit warme streken van Australië, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Er zijn drie variëteiten: de witte, gele en roodbruine dari. Het is opmerkelijk dat men meer waarde hecht aan de lichte dari dan aan de roodbruine dari. Wat de voedingswaarde betreft, is er echter geen enkel verschil. Bovendien wordt de roodbruine dari goed gewaardeerd door agapornissen. De dari kan qua zetmeelgehalte vergeleken worden met tarwe. Het zaad heeft een gunstige samenstelling van aminozuren. Het eiwit in de dari heeft een bijzonder hoog gehalte aan leucine.
De dari, ook wel sorghum, gierst, genoemd, is een soort zaad dat behoort tot de variëteiten van gierst. De dari is even groot als het hennepzaad. Het zaad is afkomstig uit de warme streken van Australië, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Er zijn drie variëteiten: witte, gele en roodbruine dari. Het is opmerkelijk dat men meer waarde hecht aan lichte dari dan aan roodbruine dari. Wat betreft de voedingswaarde is er echter geen enkel verschil. Bovendien wordt roodbruine dari zeer gewaardeerd door agapornissen. Dari kan qua zetmeelgehalte worden vergeleken met tarwe. Het zaad heeft een gunstige samenstelling van aminozuren. Het eiwit in de dari heeft een bijzonder hoog leucinegehalte.
Chia is een salie. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en de wetenschappelijke naam is Salvia hispanica.
De samenstelling van het chiazaad lijkt sterk op die van andere slijmvormende zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad bevat chia echter geen antinutritionele factoren, die de toepassing van lijnzaad zonder voorafgaande verhitting beperken. Antinutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan verhinderen. Bovendien heeft chia een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt het door vogels liever gegeten.
Perilla Blanc zaden bevatten ongeveer 25% vet, waarvan 65% omega-3 alfa-linoleenzuur, een meervoudig onverzadigd vetzuur (AGPI): goed vet!
Een 100% natuurlijk product dat wordt gemengd met de fokkerij of met voeding; Het verdubbelt in grootte door water toe te voegen.
Wortelen zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
Lijnzaad is rijk aan omega 3, wat essentieel is voor het cardiovasculaire systeem.
Havermout of geschilde haver wordt gebruikt in de samenstelling van de basismengsels van kanaries en gehaakte snavels, vooral tijdens de broed- en voederperiode.
Het eiwitgehalte is vrij laag, maar het is een zaadje dat rijk is aan energie.
Ruw eiwit: 13%
Vet: 8%
Koolhydraten: 68%
Fosfor: 0,4%
Calcium: 0,09%
Vogels verwijderen graag de schelpen van pinda's en eten dan de pinda's. Pinda's zijn een bron van energie, wat erg belangrijk is voor de lange wintermaanden.
Ongeschilde pinda's kunnen als traktatie aan papegaaien worden gegeven.
Lijnzaad bestaat voor 40 tot 45% uit olie en voor 25% uit eiwitten. Lijnzaad is zeer goed houdbaar. Het bevat met name twee vetzuren met vergelijkbare namen (en waarvan de wortel het woord "vlas" is), linoleenzuur (een omega 3) en linolzuur.
Het zaad wordt gebruikt in veevoer, vooral voor legkippen waarvan het omega 3-gehalte moet worden verhoogd.
Door deze eigenschappen bevordert dit zaad de spijsvertering.
Hennepzaad is zeer voedzaam en bevat meer essentiële vetzuren (EFA) dan welke andere bron dan ook en staat op de tweede plaats, na soja, vanwege zijn rijkdom aan zeer verteerbare eiwitten van hoge biologische waarde. Ze worden met name aanbevolen tijdens de voortplantingsperioden om het voortplantingsinstinct van vogels te stimuleren.
Ze hebben de eigenschap zich te binden aan mineralen zoals calcium, ijzer en zink en ze minder biologisch beschikbaar te maken.
Spinaziezaden bevatten vitamine A, B1, B2, B3, B7, B9 en C, minerale zouten en sporenelementen. Regelmatige consumptie helpt om de veren te versterken.
Gebakken en verkruimeld tarwekoekje.
Beschuit is bijzonder geschikt voor de opname van bevochtigd voedsel.
Ook ideaal voor het mengen van additieven (vitamines, kleurstoffen, etc.) in voedingsmiddelen
Ideaal voor het bevochtigen van eiertaart.
Compositie: tarwe, water, zout en gist.
Niger, vogelzaad rijk aan fosfor en calcium. Nigerzaden (of nyjerzaden) zijn fijne zaden die rijk zijn aan olie. Ze zijn afkomstig van Guizotia abyssinica (ook bekend als Guizotia oleiferous). De niger wordt zeer gewaardeerd door de meeste vogels, distelvinken en sijzen zijn er dol op.
Het zaad wordt voornamelijk geteeld in India, Birma, Ethiopië en Nepal. Niger is een oliezaad met een hoog vetgehalte (38-43%) en eiwitgehalte (23%). Het biedt kwaliteitsvoedsel voor alle soorten wilde en bosvogels, zowel in droge als in gekiemde vorm.
Niger is een van de weinige vogelzaden met een goede verhouding tussen calcium en fosfor.
Radijszaden hebben antioxiderende, ontgiftende, drainerende en decongestivum eigenschappen.
De dari, ook wel sorghum of gierst genoemd, is een soort zaad dat verwant is aan de verschillende soorten gierst. De dari heeft de grootte van een hennepzaad. Het zaad is afkomstig uit warme streken van Australië, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Er zijn drie variëteiten: de witte, gele en roodbruine dari. Het is opmerkelijk dat men meer waarde hecht aan de lichte dari dan aan de roodbruine dari. Wat de voedingswaarde betreft, is er echter geen enkel verschil. Bovendien wordt de roodbruine dari goed gewaardeerd door agapornissen. De dari kan qua zetmeelgehalte vergeleken worden met tarwe. Het zaad heeft een gunstige samenstelling van aminozuren. Het eiwit in de dari heeft een bijzonder hoog gehalte aan leucine.