


Referentie: 3690/S
Chia is wijs. Het is een eenjarige plant tot 1 m hoog waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaad lijkt sterk op die van andere slijmachtige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad heeft chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad beperken zonder voorafgaande warme behandeling. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glycosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en vogels consumeren het gewilliger.
Chia is wijs. Het is een eenjarige plant tot 1 m hoog waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaad lijkt sterk op die van andere slijmachtige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad heeft chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad beperken zonder voorafgaande warme behandeling. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glycosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en vogels consumeren het gewilliger.
Chia salie zaden zijn rijk aan flavonolen (myricetol, quercetol, kaempferol), flavonol glycosiden, chlorogeenzuren en cafeïnezuur.
Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels. Met een percentage, weliswaar variabel, variërend van 16 tot 23% eiwit, zijn ze hoger dan tarwe (14,7%) en maïs (14%). Ze zijn ook zeer rijk aan lipiden die een hoog aandeel omega-3-zuur bevatten (alfa-linoleenzuur vertegenwoordigt 68% van de lipiden of 21% van het totaal) en een gunstige omega-3 tot omega-6-verhouding van ongeveer 3-4.
Sterke punten: Chia zaden bieden een goede bron van calcium en fosfor en een zeer goede bron van voedingsvezels en mangaan.
Chia heeft een goede antioxiderende activiteit die wordt geleverd door zijn polyfenolen (chlorogeenzuren, cafeïnezuren en flavonolen).
De hondsroos is een wilde roos waarvan in de herfst de rozenbottels worden geconsumeerd die zeer rijk zijn aan vitamine C.
Deze zaden, rijk aan lipiden en eiwitten, worden bijzonder gewaardeerd door wilde vogels. Ze zullen barmsijzen, roodborstjes, distelvinken, zwartkopmezen, gorzen, treurduiven en een menigte andere vogels naar uw tuin lokken. Ze worden vaak gebruikt ter vervanging van raapzaad, dat duurder is.
Spinaziezaden bevatten vitamine A, B1, B2, B3, B7, B9 en C, minerale zouten en sporenelementen. Regelmatige consumptie helpt om de veren te versterken.
Hennepzaden zijn zeer voedzaam en bevatten meer essentiële vetzuren (EFA's) dan welke andere bron dan ook en staan op de tweede plaats, na soja, vanwege hun rijkdom aan goed verteerbare eiwitten, met een hoge biologische waarde. Ze worden vooral aanbevolen tijdens de broedseizoenen om het voortplantingsinstinct van vogels te stimuleren.
Wortelzaden zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
Gebakken en verkruimeld tarwekoekje.
Beschuit is bijzonder geschikt voor de opname van bevochtigd voedsel.
Ook ideaal voor het mengen van additieven (vitamines, kleurstoffen, etc.) in voedingsmiddelen
Ideaal voor het bevochtigen van eiertaart.
Compositie: tarwe, water, zout en gist.
Deze zaden rijk aan lipiden en eiwitten worden vooral gewaardeerd door wilde vogels. Ze zullen sizerins, riet, putters, zwartkop chickadees, mussen, droevige duiven en een groot aantal andere vogels naar uw tuin trekken. Het wordt vaak gebruikt als vervanging voor de duurdere shuttle.
Havermout of geschilde haver wordt gebruikt in de samenstelling van de basismengsels van kanaries en gehaakte snavels, vooral tijdens de broed- en voederperiode.
Het eiwitgehalte is vrij laag, maar het is een zaadje dat rijk is aan energie.
Ruw eiwit: 13%
Vet: 8%
Koolhydraten: 68%
Fosfor: 0,4%
Calcium: 0,09%
De gepelde haver van Versele-Laga is een hoogwaardig voer, voornamelijk bedoeld voor vogels. Aangeboden in een zak van 25 kg, is deze gepelde haver ideaal voor vogelliefhebbers die hun vogels voedzaam en natuurlijk voedsel willen geven.
Gepelde haver is rijk aan essentiële voedingsstoffen voor vogels.
Rozenbottels zijn wilde rozen, waarvan de rozenbottels in de herfst worden gegeten en die zeer rijk zijn aan vitamine C.
Gierst wordt gebruikt in de voeding van alle vogels: rechte snavels en haaksnavels. In trossen is het een traktatie waar ze dol op zijn.
Clustergierst heeft een goed eiwit- en koolhydraatgehalte en bevat ook een groot aantal aminozuren. Ideaal om uw vogels af te leiden en zo pikken (veer trekken) te voorkomen.
We adviseerden om rode gierst te geven voor exotische vogels. Het is rijker aan eiwitten dan gele gierst.
Chia is wijs. Het is een eenjarige plant tot 1 m hoog waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaad lijkt sterk op die van andere slijmachtige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad heeft chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad beperken zonder voorafgaande warme behandeling. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glycosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en vogels consumeren het gewilliger.