- Nieuw


Referentie: CHIA-VRAC-KG
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chiasaliezaden zijn rijk aan flavonolen (myricetol, querketol, kaempferol), flavonolglycosiden, chlorogeenzuren en cafeïnezuur.
Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels. Met een variabel eiwitgehalte variërend van 16 tot 23% liggen ze boven tarwe (14,7%) en maïs (14%). Ze zijn ook zeer rijk aan lipiden met een hoog gehalte aan omega-3-zuur (alfa-linoleenzuur vertegenwoordigt 68% van de lipiden, of 21% van het totaal) en een gunstige omega-3 tot omega-6-verhouding van ongeveer 3-4.
Hoogtepunten: Chiazaden zijn een goede bron van calcium en fosfor en een zeer goede bron van voedingsvezels en mangaan.
Chia heeft een goede antioxiderende werking dankzij de polyfenolen (chlorogene zuren, cafeïnezuren en flavonolen).
Premium hoogwaardige, vetrijke zaden
- Met een hoog gehalte aan vitamine E, B9, B5, B6, B1, B2, B3 en vitamine K.
- Het heeft antioxiderende eigenschappen.
- Uitstekende energiebijdrage.
- Rijk aan calcium, kalium, magnesium, fosfor, eiwit, zink, thiamine, pectine (reinigt het lichaam).
Het thistle-Marie zaad heeft hepatoprotectieve eigenschappen. Het is daarom uitstekend voor onze vogels om leverproblemen preventief te voorkomen.
Dankzij zijn kleine zwarte of mooie elektrisch blauwe zaadjes is de klaproos herkenbaar tussen duizenden. De papaver, een neef van de papaver, staat bekend om zijn gehalte aan goede vetten en micronutriënten die essentieel zijn voor de goede werking van het lichaam.
Chia is een salie. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en de wetenschappelijke naam is Salvia hispanica.
De samenstelling van het chiazaad lijkt sterk op die van andere slijmvormende zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad bevat chia echter geen antinutritionele factoren, die de toepassing van lijnzaad zonder voorafgaande verhitting beperken. Antinutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan verhinderen. Bovendien heeft chia een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt het door vogels liever gegeten.
Cardi-zaad is rijk aan eiwitten en linolzuur, wat helpt het cholesterolgehalte te verlagen en daardoor hartaandoeningen te verminderen. Het komt voor in grasparkieten- en papegaaienmixen, maar ook voor inheemse vogels zoals goudvinken.
Cardizaden bevatten veel vet. De aminozuurverhoudingen van het zaad zijn zeer gunstig, het argininegehalte is zeer hoog. Het zaad bevat weinig lysine en methionine + cystine, terwijl tryptofaan volledig ontbreekt.
Gierst wordt gebruikt in de voeding van alle vogels: rechte snavels en haaksnavels. In trossen is het een traktatie waar ze dol op zijn.
Clustergierst heeft een goed eiwit- en koolhydraatgehalte en bevat ook een groot aantal aminozuren. Ideaal om uw vogels af te leiden en zo pikken (veer trekken) te voorkomen.
We adviseerden om rode gierst te geven voor exotische vogels. Het is rijker aan eiwitten dan gele gierst.
Wortelzaden zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
Sojabonen zijn een uitstekende bron van ijzer, zink, mangaan, koper, selenium, kalium, vitamines, vezels, meervoudig onverzadigde vetzuren en antioxidanten, kortom, het is een uitstekend voedingssupplement.
Sojabonen worden vaak gebruikt in kiemzaadmengsels.
De cichoreizaden (cichorium intybus) behoren tot de gezondheidszaden die afkomstig zijn van wilde planten. Deze zaden zijn rijk aan vezels en mineralen en bevorderen een goede darmbalans.
Ze zuiveren het lichaam en zijn ook effectief bij indigestie.
Zaden voor kanaries en exotische en inheemse vogels.
Het zaad van de mariadistel heeft leverbeschermende eigenschappen. Het is dus uitstekend voor onze vogels om preventief leverproblemen te voorkomen.
Gierst wordt gebruikt in het dieet van alle vogels: rechte snavels en haaksnavels. In clusters is het een delicatesse waar ze dol op zijn.
Gierst in clusters heeft een goed eiwit- en koolhydraatgehalte en bevat ook een groot aantal aminozuren. Ideaal om je vogels af te leiden en zo pikken (veren trekken) te voorkomen.
We adviseerden om rode gierst te geven voor exotische vogels. Het is rijker aan eiwitten dan gele gierst.
Foniopaddy Seed is een natuurlijk graszaad geteeld op onze plantages in Oeganda. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Foniopaddy een gunstig effect heeft op coccidiose.
Lijnzaad bestaat voor 40 tot 45% uit olie en voor 25% uit eiwitten. Lijnzaad is zeer goed houdbaar. Het bevat met name twee vetzuren waarvan de namen vergelijkbaar zijn (en waarvan de stam het woord "lin" is), linoleenzuur (een omega 3) en linolzuur.
Het zaad wordt gebruikt in dierenvoeding, met name voor legkippen waarvan men het omega 3-gehalte in de eieren wil verhogen.
Door deze eigenschappen bevordert dit zaad de spijsvertering.
Hennepzaden zijn zeer voedzaam en bevatten meer essentiële vetzuren (EFA's) dan welke andere bron dan ook en staan op de tweede plaats, na soja, vanwege hun rijkdom aan goed verteerbare eiwitten, met een hoge biologische waarde. Ze worden vooral aanbevolen tijdens de broedseizoenen om het voortplantingsinstinct van vogels te stimuleren.
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.