- Nieuw


Referentie: CHIA-VRAC-KG
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chiasaliezaden zijn rijk aan flavonolen (myricetol, querketol, kaempferol), flavonolglycosiden, chlorogeenzuren en cafeïnezuur.
Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels. Met een variabel eiwitgehalte variërend van 16 tot 23% liggen ze boven tarwe (14,7%) en maïs (14%). Ze zijn ook zeer rijk aan lipiden met een hoog gehalte aan omega-3-zuur (alfa-linoleenzuur vertegenwoordigt 68% van de lipiden, of 21% van het totaal) en een gunstige omega-3 tot omega-6-verhouding van ongeveer 3-4.
Hoogtepunten: Chiazaden zijn een goede bron van calcium en fosfor en een zeer goede bron van voedingsvezels en mangaan.
Chia heeft een goede antioxiderende werking dankzij de polyfenolen (chlorogene zuren, cafeïnezuren en flavonolen).
De zaden van Witte Perilla bevatten ongeveer 25% lipiden, waarvan 65% alfa-linoleenzuur omega-3, een meervoudig onverzadigd vetzuur (AGPI): gezond vet!
Spinaziezaden bevatten vitamine A, B1, B2, B3, B7, B9 en C, minerale zouten en sporenelementen. Regelmatige consumptie helpt om de veren te versterken.
De cichoreizaden (cichorium intybus) behoren tot de gezondheidszaden die afkomstig zijn van wilde planten. Deze zaden zijn rijk aan vezels en mineralen en bevorderen een goede darmbalans.
Ze zuiveren het lichaam en zijn ook effectief bij indigestie.
Zaden voor kanaries en exotische en inheemse vogels.
Gepelde pinda's zijn zeer geliefde lekkernijen voor papegaaien.
Ze moeten spaarzaam worden uitgedeeld omdat ze rijk zijn.
Ideaal voedsel om uw voederautomaten voor wilde vogels mee te vullen, ze zullen het nodige vet leveren aan vogels om gemakkelijker de winter door te komen.
De favoriet van de mezen en een echte traktatie voor veel vogels.
Een 100% natuurlijk product dat wordt gemengd met de fokkerij of met voeding; Het verdubbelt in grootte door water toe te voegen.
Wortelen zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
Sojabonen zijn een uitstekende bron van ijzer, zink, mangaan, koper, selenium, kalium, vitamines, vezels, meervoudig onverzadigde vetzuren en antioxidanten, kortom, het is een uitstekend voedingssupplement.
Sojabonen worden vaak gebruikt in kiemzaadmengsels.
Deze zaden rijk aan lipiden en eiwitten worden vooral gewaardeerd door wilde vogels. Ze zullen sizerins, riet, putters, zwartkop chickadees, mussen, droevige duiven en een groot aantal andere vogels naar uw tuin trekken. Het wordt vaak gebruikt als vervanging voor de duurdere shuttle.
Niger, vogelzaden rijk aan fosfor en calcium. Nigerzaden (of nyjerzaden) zijn fijne zaden die rijk zijn aan olie. Ze komen uit Guizotia abyssinica (ook wel Oleiferous Guizotia genoemd). Niger is erg populair bij de meeste vogels, putters en tarins zijn er dol op.
Niger is een van de weinige vogelzaden met een goede calcium/fosfor verhouding.
Zaad rijk aan eiwitten, vooral aanwezig in duivenmixen, gewaardeerd door duiven.
Klaver stimuleert het immuunsysteem en vertraagt de veroudering van de cellen door zijn uitstekende antioxiderende eigenschappen. Rijk aan vitamine B, C, E en provitamine A.
Japanse gierst (vaak Echinochloa esculenta of Japanse gierst genoemd) zijn oude kleine granen die traditioneel in Azië worden verbouwd, gewaardeerd voor zowel menselijke consumptie als zaad voor vogels en gevogelte.
Beschrijving:
Uiterlijk: kleine ronde, gladde zaden, van lichtgeel tot goudbruin van kleur.
Grootte: ongeveer 1,5–2 mm.
Smaak: mild, licht zoet en meelachtig.
Samenstelling: rijk aan complexe koolhydraten, eiwitten (10–12%), vezels, vitamines (B1, B2, niacine) en mineralen (magnesium, ijzer, fosfor, mangaan).
Van nature glutenvrij.
Radijszaden hebben antioxiderende, ontgiftende, drainerende en decongestivum eigenschappen.
Chenopodium quinoa is een eenjarige plant, één tot twee meter hoog of meer. De centrale stengel is cilindrisch aan de kraag en wordt hoekiger hoger. Het kan uniek zijn of veel vertakkingen hebben, met een diameter variërend van één tot acht centimeter en een hoogte van 0,5 tot 3 m, afhankelijk van de variëteiten en groeiomstandigheden zoals zaaidichtheid of bemesting9. De kleur is ook zeer variabel: uniform groen, groen met paarse of rode strepen, of uniform rood.
Wortelzaden zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
Niger, vogelzaad rijk aan fosfor en calcium. Niger zaden (of nyjer zaden) zijn fijne zaden rijk aan olie. Ze komen van de Guizotia abyssinica (ook wel Guizotia oleifera genoemd). Niger is zeer geliefd bij de meeste vogels, vinken en sijsjes zijn er dol op.
Niger is een van de weinige vogelzaden met een goede calcium/fosfor verhouding.
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.