- Nieuw


Referentie: CHIA-VRAC-KG
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chiasaliezaden zijn rijk aan flavonolen (myricetol, querketol, kaempferol), flavonolglycosiden, chlorogeenzuren en cafeïnezuur.
Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels. Met een variabel eiwitgehalte variërend van 16 tot 23% liggen ze boven tarwe (14,7%) en maïs (14%). Ze zijn ook zeer rijk aan lipiden met een hoog gehalte aan omega-3-zuur (alfa-linoleenzuur vertegenwoordigt 68% van de lipiden, of 21% van het totaal) en een gunstige omega-3 tot omega-6-verhouding van ongeveer 3-4.
Hoogtepunten: Chiazaden zijn een goede bron van calcium en fosfor en een zeer goede bron van voedingsvezels en mangaan.
Chia heeft een goede antioxiderende werking dankzij de polyfenolen (chlorogene zuren, cafeïnezuren en flavonolen).
Extra tarwe, zeer goede kwaliteit, voor alle soorten vogels en sierdieren, duiven, kippen, papegaaien, parkieten, duiven...
Lijnzaad bestaat voor 40 tot 45% uit olie en voor 25% uit eiwitten. Lijnzaad is zeer goed houdbaar. Het bevat met name twee vetzuren met vergelijkbare namen (en waarvan de wortel het woord "vlas" is), linoleenzuur (een omega 3) en linolzuur.
Het zaad wordt gebruikt in veevoer, vooral voor legkippen waarvan het omega 3-gehalte moet worden verhoogd.
Door deze eigenschappen bevordert dit zaad de spijsvertering.
Gele gierst is rijk aan vitaminen en mineralen en is een alkalische (niet-zure) graansoort. Het maakt deel uit van het basisdieet van parkieten, exotische vogels en exotische duiven.
Gierst bevat magnesium, fosfor, ijzer, kalium, mangaan, vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine PP (nicotinezuur) en vitamine B5.
Hennepzaad is zeer voedzaam en bevat meer essentiële vetzuren (EFA) dan welke andere bron dan ook en staat op de tweede plaats, na soja, vanwege zijn rijkdom aan zeer verteerbare eiwitten van hoge biologische waarde. Ze worden met name aanbevolen tijdens de voortplantingsperioden om het voortplantingsinstinct van vogels te stimuleren.
Nigerzaad is een vogelzaad dat rijk is aan fosfor en calcium.
Nigerzaden (of nyjerzaden) zijn fijne zaden die rijk zijn aan olie.
Ze komen uit Guizotia abyssinica (ook wel Oleiferous Guizotia genoemd).
Niger is erg populair bij de meeste vogels, putters en tarins zijn er dol op.
Niger is een van de weinige vogelzaden met een goede calcium/fosfor verhouding.
De dari, ook wel sorghum of gierst genoemd, is een soort zaad dat verwant is aan de verschillende soorten gierst. De dari heeft de grootte van een hennepzaad. Het zaad is afkomstig uit warme streken van Australië, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Er zijn drie variëteiten: de witte, gele en roodbruine dari. Het is opmerkelijk dat men meer waarde hecht aan de lichte dari dan aan de roodbruine dari. Wat de voedingswaarde betreft, is er echter geen enkel verschil. Bovendien wordt de roodbruine dari goed gewaardeerd door agapornissen. De dari kan qua zetmeelgehalte vergeleken worden met tarwe. Het zaad heeft een gunstige samenstelling van aminozuren. Het eiwit in de dari heeft een bijzonder hoog gehalte aan leucine.
Sojabonen zijn een uitstekende bron van ijzer, zink, mangaan, koper, selenium, kalium, vitamines, vezels, meervoudig onverzadigde vetzuren en antioxidanten, kortom, het is een uitstekend voedingssupplement.
Sojabonen worden vaak gebruikt in kiemzaadmengsels.
Gierst bevat magnesium, fosfor, ijzer, kalium, mangaan, vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine PP (nicotinezuur) en vitamine B5.
Afmetingen: 20kg
Wortelzaden zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
Klaver stimuleert het immuunsysteem en vertraagt de veroudering van de cellen door zijn uitstekende antioxiderende eigenschappen. Rijk aan vitamine B, C, E en provitamine A.
Geschilde pinda's zijn zeer populaire traktaties voor papegaaien.
Ze moeten spaarzaam worden verdeeld omdat ze rijk zijn.
Ideaal voedsel om uw wilde vogeldispensers te vullen, ze zullen het nodige vet naar de vogels brengen om de winter gemakkelijker door te brengen.
De favoriet van chickadees en een echte traktatie voor veel vogels.
Pijnboompitten zijn een goede bron van fosfor, magnesium, zink, mangaan, koper, ijzer, vitamine E, K, B1, B2, B3, B9.
Hoogwaardige grondstof voor duiven en kippen.
Superieure kwaliteit.
Herhaaldelijk grondig gereinigd.
Stofvrij.
Lijnzaad is rijk aan omega 3, wat essentieel is voor het cardiovasculaire systeem.
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.