- Nieuw


Referentie: CHIA-VRAC-KG
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.
Chiasaliezaden zijn rijk aan flavonolen (myricetol, querketol, kaempferol), flavonolglycosiden, chlorogeenzuren en cafeïnezuur.
Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels. Met een variabel eiwitgehalte variërend van 16 tot 23% liggen ze boven tarwe (14,7%) en maïs (14%). Ze zijn ook zeer rijk aan lipiden met een hoog gehalte aan omega-3-zuur (alfa-linoleenzuur vertegenwoordigt 68% van de lipiden, of 21% van het totaal) en een gunstige omega-3 tot omega-6-verhouding van ongeveer 3-4.
Hoogtepunten: Chiazaden zijn een goede bron van calcium en fosfor en een zeer goede bron van voedingsvezels en mangaan.
Chia heeft een goede antioxiderende werking dankzij de polyfenolen (chlorogene zuren, cafeïnezuren en flavonolen).
Het thistle-Marie zaad heeft hepatoprotectieve eigenschappen. Het is daarom uitstekend voor onze vogels om leverproblemen preventief te voorkomen.
Havermout of geschilde haver wordt gebruikt in de samenstelling van de basismengsels van kanaries en gehaakte snavels, vooral tijdens de broed- en voederperiode.
Het eiwitgehalte is vrij laag, maar het is een zaadje dat rijk is aan energie.
Ruw eiwit: 13%
Vet: 8%
Koolhydraten: 68%
Fosfor: 0,4%
Calcium: 0,09%
Gierst wordt gebruikt in de voeding van alle vogels: rechte snavels en haaksnavels. In trossen is het een traktatie waar ze dol op zijn.
Clustergierst heeft een goed eiwit- en koolhydraatgehalte en bevat ook een groot aantal aminozuren. Ideaal om uw vogels af te leiden en zo pikken (veer trekken) te voorkomen.
Vogels verwijderen graag de schelpen van pinda's en eten dan de pinda's. Pinda's zijn een bron van energie, wat erg belangrijk is voor de lange wintermaanden.
Ongeschilde pinda's kunnen als traktatie aan papegaaien worden gegeven.
Couscous is een griesmeel met een harde korrel dat wordt gestoomd totdat de kleine korrels zijn verkregen, die vervolgens worden gedroogd. Couscous is uitstekend geschikt als aanvulling op het voedingsvoer van nestvogels of volwassenen. Maak de couscous nat met heet water, laat hem een paar minuten zwellen, voeg dan toe aan het eivoer (voor 1 theelepel couscous plan 4-5 theelepels voedsel), kleurstof, fruit.
Uienzaden zijn rijk aan mineralen, vitamines en antioxidanten.
Klaver stimuleert het immuunsysteem en vertraagt de veroudering van de cellen door zijn uitstekende antioxiderende eigenschappen. Rijk aan vitamine B, C, E en provitamine A.
Niger, vogelzaden rijk aan fosfor en calcium. Nigerzaden (of nyjerzaden) zijn fijne zaden die rijk zijn aan olie. Ze komen uit Guizotia abyssinica (ook wel Oleiferous Guizotia genoemd). Niger is erg populair bij de meeste vogels, putters en tarins zijn er dol op.
Niger is een van de weinige vogelzaden met een goede calcium/fosfor verhouding.
Een 100% natuurlijk product dat wordt gemengd met de fokkerij of met voeding; Het verdubbelt in grootte door water toe te voegen.
Wortelen zijn zeer rijk aan vitamines met een hoog gehalte aan vitamine A en caroteen, evenals vitamine B, calcium en waardevolle koolhydraten.
De shuttle is bijna vergelijkbaar met koolzaad, het verschil ligt in de bittere smaak van de laatste. Het shuttlezaad is rijk aan eiwitten en gunstig voor de verbetering van zang, dus het is interessant tijdens het broedseizoen op kanaries. Omdat dit zaad echter vrij vet is, raden we u aan om niet meer dan 10% van uw shuttlemengsel te gebruiken voor gekleurde kanaries of houdingskars. Voor zingende kanaries verzacht de shuttle het lied en kan daarom op 30% van het mengsel worden gebruikt: in het laatste geval raden we u aan om het dieet van uw vogel te begeleiden met leverondersteuning.
Niger, vogelzaad rijk aan fosfor en calcium. Nigerzaden (of nyjerzaden) zijn fijne zaden die rijk zijn aan olie. Ze zijn afkomstig van Guizotia abyssinica (ook bekend als Guizotia oleiferous). De niger wordt zeer gewaardeerd door de meeste vogels, distelvinken en sijzen zijn er dol op.
Het zaad wordt voornamelijk geteeld in India, Birma, Ethiopië en Nepal. Niger is een oliezaad met een hoog vetgehalte (38-43%) en eiwitgehalte (23%). Het biedt kwaliteitsvoedsel voor alle soorten wilde en bosvogels, zowel in droge als in gekiemde vorm.
Niger is een van de weinige vogelzaden met een goede verhouding tussen calcium en fosfor.
Padiezaad of rauwe rijst die perfect is voor exotische grootsnavelige vogels zoals padda en vogels van Aziatische afkomst. Dit zaad wordt ook gewaardeerd door parkieten, papegaaien en exotische duiven.
Lijnzaad bestaat voor 40 tot 45% uit olie en voor 25% uit eiwitten. Lijnzaad is zeer goed houdbaar. Het bevat met name twee vetzuren waarvan de namen vergelijkbaar zijn (en waarvan de stam het woord "lin" is), linoleenzuur (een omega 3) en linolzuur.
Het zaad wordt gebruikt in dierenvoeding, met name voor legkippen waarvan men het omega 3-gehalte in de eieren wil verhogen.
Door deze eigenschappen bevordert dit zaad de spijsvertering.
Cardi-zaad is rijk aan eiwitten en linolzuur, wat helpt het cholesterolgehalte te verlagen en daardoor hartaandoeningen te verminderen. Het komt voor in grasparkieten- en papegaaienmixen, maar ook voor inheemse vogels zoals goudvinken.
Cardizaden bevatten veel vet. De aminozuurverhoudingen van het zaad zijn zeer gunstig, het argininegehalte is zeer hoog. Het zaad bevat weinig lysine en methionine + cystine, terwijl tryptofaan volledig ontbreekt.
Zaden van eerste kwaliteit en hoog vetgehalte
- Met een hoog gehalte aan vitamine E, B9, B5, B6, B1, B2, B3 en vitamine K.
- Heeft antioxiderende eigenschappen.
- Uitstekende energiebijdrage.
- Rijk aan calcium, kalium, magnesium, fosfor, eiwitten, zink, thiamine, pectine (reinigt het lichaam).
Chia is een wijze. Het is een eenjarige plant die tot 1 m hoog kan worden en waarvan de wetenschappelijke naam Salvia hispanica is.
De samenstelling van chiazaden is nauw verwant aan die van andere slijmerige zaden zoals lijnzaad en psyllium. In tegenstelling tot lijnzaad vertoont chia echter geen anti-nutritionele factoren, factoren die het gebruik van lijnzaad zonder voorafgaande warmtebehandeling beperken. Anti-nutritionele factoren zijn cyanogene glucosiden of linatines, remmers van vitamine B6 die de werking ervan voorkomen. Chia heeft ook een veel aangenamere smaak dan lijnzaad en wordt eerder gegeten door vogels.